Αμερικανός ειδικός: Αποτυχημένα τα F-35- “Ευάλωτα στον εχθρό”



Το Joint Strike Fighter- JSF,  μαστίζεται από τεχνικά ελαττώματα και έχει υπερβεί κάθε προϋπολογισμό, ενώ έχει αποτύχει στην επίτευξη της ικανότητας ‘stealth’.

Μάιος 14, 2014.

Ουάσιγκτον.

Κορυφαίος αναλυτής αεροδιαστημικής των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η Κίνα και η Ρωσία ήταν σε θέση να ανιχνεύσουν και να εντοπίσουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35.


 O Bill Sweetman ανώτερος συντάκτης στην «Aviation Week», υποστήριξε ότι το Υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να μειώσει την ικανότητα ‘stealth’ (στο να είναι ‘αόρατο’) λόγων των δυνατοτήτων των ραντάρ των αντιπάλων.

«Το F-35 είναι ευαίσθητο στην ανίχνευση με ραντάρ τα οποία λειτουργούν στις ζώνες φάσματος VHF», δήλωσε ο Σουίτμαν.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το μαχητικό έχει κριθεί από το Πεντάγωνο ως ακατάλληλο γιατί μπορεί να εντοπιστεί από τα εχθρικά ραντάρ.

Σε μια ανάλυση που δημοσιεύθηκε στην «Aviation Week», και την The Daily Beast,  στις 28 Απριλίου, ο Σουίτμαν  είπε ότι 'το F-35 δεν είχε καλές επιδόσεις στην ανίχνευση των ραντάρ’, αφού αυτά το εντόπισαν (και θα μπορούσε να εξουδετερωθεί). 
Το Πεντάγωνο, πρόσθεσε, θα αναγκασθεί να αναπτύξει ειδικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου για την προστασία των JSF.

Η Lockheed Martin εδώ και καιρό έχει χαρακτηρίσει τα JSF ως αεροσκάφη ‘stealth’.

 Αλλά, ο Σουίτμαν είπε ότι τα JSF γίνονται  εύκολα αντιληπτά από τα ραντάρ σε περίπτωση μιας επίθεσης, αντί να αποκρύπτεται η παρουσία τους.

Το Ισραήλ και η Τουρκία είναι οι δύο μοναδικές χώρες της Μέσης Ανατολής που έχουν συμφωνήσει για την προμήθεια των JSF.

Το Ισραήλ είναι ο πρώτος πελάτης εκτός ΗΠΑ, του F-35, με σχεδιασμό να παραγγείλει συνολικά 19 τέτοια μαχητικά μέχρι το τέλος της δεκαετίας, σημειώνει το World Tribune.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr