Το NATO πιστεύει ότι η Ρωσία δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία


Μάιος 6, 2014.

Ο γενικός διοικητής του NATO στην Ευρώπη, στρατηγός Philip Breedlove δεν θεωρεί πιθανή την ανάπτυξη των ρωσικών στρατευμάτων στα ανατολικά τμήματα της Ουκρανίας.


«Σήμερα, θα ήθελα να πω ότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα τέτοιας δράσης», είπε ο στρατηγός σε στρατιωτική διάσκεψη στην Οτάβα, όπως σημειώνει ουκρανική «Ζέρκαλα Νέντελι».

Σύμφωνα με τον Breedlove η Μόσχα θα επιδιώξει τους στόχους της στην Ουκρανία, χωρίς τη διέλευση των συνόρων.

Ο Στρατηγός δήλωσε ότι οι ρωσικές αρχές είναι πιθανόν να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν: να δυσφημίζουν την κυβέρνηση της Ουκρανίας, προκαλώντας διαδηλώσεις στη χώρα και προετοιμάζοντας το έδαφος στους αυτονομιστές για τις επιδιώξεις τους.

Ο Breedlove είπε ακόμη, αν και είναι γνωστό ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται κοντά στα ουκρανικά σύνορα, είναι πολύ νωρίς ακόμη να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με τις καταρρίψεις των ελικοπτέρων στην περιοχή της Σλάβιανσκ.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του NATO, Alexander Vershbow είπε ότι λόγω των ενεργειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Συμμαχία πρέπει να δει τη Ρωσία ως εχθρό.

«Προφανώς, οι Ρώσοι ανακήρυξαν ως αντίπαλό τους το NATO. Ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει πλέον, να αντιλαμβανόμαστε τη Ρωσία ως εταίρο, αλλά το πιο πιθανό να την αντιμετωπίζουμε ως εχθρό», είπε ο Vershbow.

Επεσήμανε ότι η ενσωμάτωση της Κριμαίας και η χειραγώγηση της αναταραχής στη νοτιοανατολική Ουκρανία, έχουν αλλάξει ριζικά τη σχέση  μεταξύ της Ρωσίας και του NATO.

Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να επεκτείνουν τις κυρώσεις κατά ενός αριθμού ρωσικών τραπεζών και εταιρειών ενέργειας, σημειώνει το δημοσίευμα.
--





Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr