Μαύρη Θάλασσα: Άσκηση Ναυτικού Ρουμανίας με το αμερικανικό Taylor



 Η αμερικανική φρεγάτα USS Taylor ( FFG 50 ) συμμετέχει σε άσκηση του ρουμανικού πολεμικού ναυτικού

Μάιος 7, 2014.

Η φρεγάτα του αμερικανικού 6ου Στόλου, USS Taylor, συμμετέχει σε άσκηση του ρουμανικού πολεμικού ναυτικού που ξεκίνησε στη Μαύρη Θάλασσα στις 6 Μαΐου.


Η άσκηση, σύμφωνα με αμερικανική στρατιωτική πηγή, έχει στόχο τη βελτίωση των θαλάσσιων ικανοτήτων και τον καθησυχασμό των συμμάχων του NATO για τη δέσμευση της Συμμαχίας στην ασφάλειά τους.

«Οι ασκήσεις, όπως αυτή, ενισχύουν τις ικανότητες των δύο ναυτικών δυνάμεων και μας επιτρέπουν να συνεργασθούμε καλύτερα ως εταίροι στην περιοχή», δήλωσε ο πλοίαρχος του Taylor, Murzban Morris.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, στην οποία συμμετέχουν τέσσερα ρουμανικά πολεμικά πλοία θα γίνουν βολές πραγματικών πυρών καθώς θα εξελιχθεί και ένα ανθυποβρυχιακό σενάριο.

«Ο μόνος τρόπος για να προετοιμασθούμε σε πιθανή περιφερειακή αστάθεια είναι η εκπαίδευση, ώστε να κρατήσουμε τις δυνάμεις έτοιμες», είπε ο Morris.

Το USS Taylor παρέχει ρόλο πολλαπλών αποστολών στην περιοχή του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, με πράξεις οι οποίες συμβάλλουν στην περιφερειακή ασφάλεια στη θάλασσα, την εκτέλεση δραστηριοτήτων έρευνας και διάσωσης, την υποστήριξη των ανθρωπιστικών αποστολών, διεξάγει διμερείς και πολυμερείς εκπαιδευτικές αποστολές και υποστηρίζει τις επιχειρήσεις του NATO που πραγματοποιούνται στην περιοχή, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr