Νταβούτογλου: Από τον εμφύλιο της Συρίας σκοτώθηκαν 74 Τούρκοι πολίτες


Μάιος 7, 2014.

Στη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, εξαιτίας της σύγκρουσης στη Συρία, έχουν σκοτωθεί συνολικά 74 Τούρκοι πολίτες και άλλοι 337 έχουν τραυματισθεί στα τουρκο-συριακά σύνορα, σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών την Τετάρτη.


 Μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι οι θάνατοι οφείλονταν σε αδέσποτες σφαίρες από συγκρούσεις στην άλλη πλευρά των συνόρων, από τρομοκρατικές επιθέσεις και από παράνομες διελεύσεις των συνόρων.

Ο Νταβούτογλου είπε ότι οι μονάδες του τουρκικού στρατού είναι υπεύθυνες για την αστυνόμευση των συνόρων και είναι καλά εξοπλισμένες με τεθωρακισμένα οχήματα, με συσκευές ανίχνευσης μέρας-νύχτας, θερμικές κάμερες και άλλα, για την πρόληψη των απειλών που προέρχονται από τη συριακή πλευρά.

Ο Τούρκος υπουργός τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα σύνορά της, σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις.

Τα σχόλια του Νταβούτογλου ήρθαν μετά από κοινοβουλευτική ερώτηση του Sezgin Tanrıkulu, αναπληρωτή προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr