Κοσσυφοπέδιο: Νικητής των χθεσινών εκλογών ο Χασίμ Θάτσι


Ιούνιος 9, 2014.

Το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου (PDK) του πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι, είναι ο νικητής των χθεσινών πρόωρων βουλευτικών εκλογών στο Κόσοβο, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.


Το PDK κέρδισε το 29,37%, στο 96,84% των καταμετρημένων  ψήφων στην επικράτεια.

 Στη δεύτερη θέση με 24,54%,  παρέμεινε το κύριο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -‘Δημοκρατική Ένωση του Κοσσυφοπεδίου’- LDK.

Τα αποτελέσματα επιφυλάσσουν μια τρίτη συνεχή τετραετή θητεία ως πρωθυπουργού του Χασίμ Θάτσι, ωστόσο πρέπει να έχει την υποστήριξη των μικρότερων κομμάτων και των Σέρβων, προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση.

«Απόψε νίκησε το Κοσσυφοπέδιο. Αύριο θα συνεχίσουμε το έργο μας στη νέα αποστολή μας», δήλωσε ο Θάτσι, προσθέτοντας ότι «το Κοσσυφοπέδιο θα δείξει στον κόσμο ότι η ανεξαρτησία του είναι μόνο η αρχή του, όχι το τέλος του».

Σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, η προσέλευση των ψηφοφόρων δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 43% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων στην ιστορία του ανεξάρτητου Κοσσυφοπεδίου, σημειώνει το δημοσίευμα.


--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr