Ρωσο-σκοπιανές σχέσεις: Επίσκεψη πρύτανη Ακαδημίας Μόσχας στα Σκόπια


Ιούνιος 9, 2014.

Σκόπια.

Από σήμερα μέχρι τις 13 Ιουνίου πραγματοποιείται η επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Πνευματικής Ακαδημίας Μόσχας- МДУ, στο πανεπιστήμιο «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», στην οποία επικεφαλής είναι  ο Αρχιεπίσκοπος Βερέγιας κ. Ευγένιος, πρύτανης της Ακαδημίας.


Σήμερα η ρωσική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρύτανη του αναφερόμενου πανεπιστημίου των Σκοπίων,  Βέλιμιρ Στόϊκόφσκι και τον κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής καθ. Άσο Γκιρέφσκι.

Κατά την παραμονή του στο νοτιοσλαβικό κράτος, ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος, θα επισκεφθεί πολλές εκκλησίες και μοναστήρια καθώς και πολιτιστικά μνημεία των Σλάβων της περιοχής.

Τον Ιανουάριο του 2013,  οι πρυτάνεις του σκοπιανού πανεπιστημίου και της μοσχοβίτικης Ακαδημίας υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της МДУ, όπως αναφέρεται στη δήλωση των δύο επικεφαλής, έχει μεγάλη σημασία, όχι μόνο για το Πανεπιστήμιο, αλλά και πέρα από αυτό, αφού, έτσι, ενισχύονται οι ρωσο-σκοπιανές σχέσεις, γράφει το δημοσίευμα.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr