Η Αλβανία έλαβε το καθεστώς της υποψήφιας χώρας στην ΕΕ


Ιούνιος 24, 2014.
 Ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, επιβεβαίωσε την απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ για τη χορήγηση του καθεστώτος της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Αλβανία.

«Συγχαρητήρια για το καθεστώς της υποψήφιας,  μόλις εγκρίθηκε από τους υπουργούς: Αναγνώριση των  προσπαθειών μεταρρύθμισης, ενθάρρυνση για περισσότερα», έγραψε ο Στέφαν Φούλε στο Twitter.
Μετά τα συγχαρητήρια του Φούλε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα τηλεφώνησε στον Επίτροπο.
«Μόλις μίλησα με τον Στέφαν Φούλε, είμαστε υπερήφανοι για όλους όσους διαχειρίσθηκαν την πορεία αυτή σας ευχαριστώ όλους για όλα, ιδιαίτερα  το SP και το LSI» [κόμματα του κυβερνητικού σχήματος], είπε  ο Ράμα.
Μετά την είδηση αυτή, ο πρόεδρος της χώρας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, έγραψε το Twitter: « Ναι, μπορούμε! Η Αλβανία με την ιδιότητα της υποψήφιας, καθίσταται σαφής η προοπτική».
Το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, συναντήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο για να συζητήσουν την χορήγηση του καθεστώτος στην Αλβανία. Η θετική απόφαση ήρθε μετά από την αναβολή που ζήτησαν πέντε χώρες τον περασμένο Δεκέμβριο, ώστε να αναζητηθούν τεκμηριωμένα συμπεράσματα για την Αλβανία, γράφει η Shekulli.
--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr