Το ΙΚΙΛ κατέλαβε στρατηγικά σημεία στο χάρτη της Μέσης Ανατολής


Ιούνιος 24, 2014.

Χωρίς ουσιαστικά εμπόδια το «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε»- ΙΚΙΛ,  έχει καταλάβει σημαντικά εδάφη στο Ιράκ,  τα οποία θεωρούνται και είναι στρατηγικής σημασίας για τη Μέση Ανατολή, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Στη Συρία ελέγχει  την περιοχή Rakka και  Deir Ez Zor περιοχές πλούσιες σε πετρέλαιο καθώς και τις πετρελαιοπηγές στη Μοσούλη στο Ιράκ.

Οι Ισλαμιστές βρίσκονται σε θέση, επίσης, να ελέγχουν μέρος των μεγαλύτερων πηγών νερού στη Μέση Ανατολή που είναι ο οι ποταμοί Τίγρης και Ευφράτης.

«Υπάρχει μια σταδιακή βελτίωση της θέσης του ΙΚΙΛ αφού τώρα έχει καταλάβει εδάφη και κάθεται από τη Συρία, την Ιορδανία μέχρι τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν και την Τουρκία».

Είναι μια στρατηγική περιοχή κατά μήκος της γραμμής των συνόρων από την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία, η οποία ελέγχεται από τους Σουνίτες.

«Το ‘Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε’-ΙΚΙΛ, είναι μια ένοπλη οργάνωση που δραστηριοποιείται στο Ιράκ και τη Συρία, έχει σαλαφιστική ιδεολογία. 

Επιδιώκει την κατάκτηση του Ιράκ, της Συρίας, της Παλαιστίνης και της Ιορδανίας για να δημιουργήσει ένα κράτος βασισμένο στη Σαρία. Ιδρύθηκε το 2004 και ηγέτης του είναι ο Abu Bakr al-Baghdadi, και είναι από τις πιο ισχυρές ένοπλες ομάδες», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr