Πρωθυπουργός Ουγγαρίας: Τα Σκόπια να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις


Ιούνιος 26, 2014.

Τα Σκόπια, το συντομότερο δυνατόν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να λάβουν πρόσκληση για ένταξη στο NATO


 Οι συνομιλίες με την Ελλάδα, δεν μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο για την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της χώρας, ανέφερε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όμπαν, ο οποίος, χθες, στο Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας, έλαβε το βραβείο «Γκότσε Ντέλτσεφ» που του απονεμήθηκε από τον επικεφαλής της Σλαβικής Διασποράς, Μέτο Κολόσκι.

Ο Όρμπαν στην ομιλία του ανέφερε ότι επί δεκαετίες ο λαός του νοτιοσλαβικού κράτους και οι Ούγγροι, έζησαν  σε κομμουνιστικό σύστημα, παραμελώντας την εθνική κουλτούρα και μη έχοντας το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης.

«Η Ουγγαρία έχει την αίσθηση της «κοινής μοίρας» και αντιλαμβάνεται τα Σκόπια που επιδιώκουν  τη συμμετοχή τους στη διεθνή σκηνή».

Ο πρόεδρος της Σλαβικής  Διασποράς, Κολόσκι τόνισε ότι το βραβείο «απονέμεται για τη δέσμευση του Βίκτορα Όρμπαν να υποστηρίξει τις προσπάθειες του νοτιοσλαβικού κράτους για ένταξη στους ευρωατλαντικούς θεσμούς καθώς και το έργο του, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των σχέσεων των δύο χωρών με βαρύτητα στον οικονομικό τομέα.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr