Σκόπια: Καμία πρόσκληση για ένταξη στο NATO το Σεπτέμβριο


Ιούνιος 26, 2014.

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ότι στη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στο Κάρντιφ της Ουαλίας, το Σεπτέμβριο, δεν θα γίνει πρόσκληση προς το Μαυροβούνιο και τη Γεωργία κατά το τρέχον έτος.


Ο Ράσμουσεν προέβη σε αυτές τις δηλώσεις για να ξεκαθαρίσει το τοπίο το οποίο δημιουργείται από αμφίβολα  δημοσιεύματα στις χώρες που προσβλέπουν στη Συμμαχία, αλλά, στην αναφορά του αυτή, δεν ανέφερε καθόλου τα Σκόπια, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Ούτρινσκι’.

«Το Μαυροβούνιο θα αρχίσει εντατικές και εστιασμένες συζητήσεις και μέχρι το τέλος του 2015 θα αποφασισθεί αν γίνει μέλος της Συμμαχίας. Όσον αφορά τη Γεωργία, αντί για την ένταξη της χώρας, θα της προσφερθεί  «ένα σημαντικό πακέτο» που θα την βοηθήσει να έρθει πιο κοντά στο NATO. Το λεπτομερές πακέτο θα καθορισθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες», διευκρίνισε ο Ράσμουσεν.

Οι δηλώσεις του Γ.Γ. του NATO, έγιναν κατά  τη συνάντηση (χθες) στις Βρυξέλλες, όπου συζητήθηκε η κρίση των σχέσεων Ουκρανίας και Ρωσίας.

Η κύρια αντίδραση για την ένταξη της Γεωργίας είναι από τη Γαλλία, η οποία πιστεύει ότι μια τέτοια κίνηση θα ενοχλήσει άσκοπα τη Ρωσία.
Η υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας, Μάγια Παντζικίτζε , εξέφρασε την απογοήτευσή της που δεν θα λάβει πρόσκληση από τη Συμμαχία.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr