Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός ...αρνείται ότι υποστήριξαν τους Ισλαμιστές



Ιούνιος 13, 2014.

Άγκυρα.

«Η Τουρκία δεν έχει ενθαρρύνει κανέναν να πολεμήσει στη Συρία ή το Ιράκ», δήλωσε ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπουλέντ Αρίντς, απορρίπτοντας τις κατηγορίες πολλών μέσων ενημέρωσης ότι η Τουρκία υποστήριξε τις ισλαμικές  ομάδες που πολεμούσαν το καθεστώς του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει:


«Τα σχόλια ήρθαν μετά από κατηγορίες ότι η Τουρκία υποστήριξε (συγκεκριμένα) την τρομοκρατική ομάδα του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε», η οποία αιχμαλώτισε 49 Τούρκους κατά την κατάληψη της ιρακινής πόλης, Μοσούλη.
«Εάν έχει η Τουρκία προσφέρει κάθε είδους όπλων ή οικονομική βοήθεια; Η απάντηση είναι απόλυτη: Όχι, και όλος το κόσμος το γνωρίζει αυτό», είπε ο Αρίντς στους δημοσιογράφους την Παρασκευή.

Πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι οδηγοί φορτηγών και προσωπικό του Προξενείου της Μοσούλης «είναι σε ασφαλές μέρος» και ενημέρωσε ότι Τούρκοι αξιωματούχοι ήρθαν σε επικοινωνία με τους αιχμαλώτους και  διαβεβαιώθηκαν ότι δεν υπέστησαν καμία κακομεταχείριση.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr