Τουρκία- Κιλισντάρογλου: «Παρακολουθούν τα τηλέφωνά μου, αλλά δεν φοβάμαι»


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε δημόσια ότι η τουρκική MiT, παρακολουθεί τα τηλέφωνα  του ιδίου και των συνεργατών του

Ιούνιος 7, 2014.

Άγκυρα.

Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμά Κιλισντάρογλου- Kemal Kılıçdaroğlu, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, υποσχέθηκε ότι το κόμμα του, θα καταργήσει τους νόμους που ταυτίζουν την Τουρκία με το καθεστώς που ισχύει στις μυστικές υπηρεσίες.


Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Χουριέτ’ την οποία επικαλείται το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Φόκους’, ο Κιλισντάρογλου δήλωσε σε δημόσιο λόγο του: «τα τηλέφωνά μου παρακολουθούνται, όπως και τα τηλέφωνα της οικογένειάς μου και των συγγενών μου. Αλλά δεν φοβόμαστε».

Και θα συνεχίσει:

«Στις δημοκρατικές χώρες, ο κανόνας είναι νόμος. Ο καθένας πιστεύει στη Δικαιοσύνη. Αν όμως σε μια χώρα, γίνει η ίδια μέρος  των μυστικών υπηρεσιών, τότε δεν μπορεί κανείς να ομιλά για κράτος δικαίου. Ο λαός θα πρέπει να αντιδράσει σε όλο αυτό που γίνεται με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζεται», πρόσθεσε ο Τούρκος πολιτικός.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr