Απαγωγή Ισραηλινών από τζιχαντιστές


Ιούνιος 13, 2014.

Ισραήλ.

Τρεις Ισραηλινοί έφηβοι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής, απήχθηκαν χθες στο Ισραήλ. Ένα γεγονός που έγινε γνωστό πολύ αργότερα, αφού οι ισραηλινές αρχές δεν ήθελαν καταρχήν να δημοσιοποιηθεί η τρομοκρατική πράξη.


Σήμερα έγινε γνωστό  ότι η απαγωγή έγινε από την σαλαφιστική οργάνωση «Ντουάτ αλ Ισλάμ» [Κράτος του Ισλάμ], η οποία δραστηριοποιείται στα ανατολικά της Χεβρώνας.

Η οργάνωση συνδέεται με την ‘Αλ Κάιντα’ και δεν έχει καμία σχέση με τη Χαμάς. Είναι ο πυρήνας της οργάνωσης Σαλάφι-Τζιχάντ του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Λεβάντε» που αγωνίζεται να ανατρέψει  στη Συρία τον Μπασάρ αλ Άσαντ και να δημιουργήσει ένα ισλαμικό χαλιφάτο. Η ίδια οργάνωση εισέβαλε στη Μοσούλη και στην Τικρίτ του Ιράκ και τις κατέλαβε.

Φυλλάδια με τη δήλωση της ευθύνης για την απαγωγή μοιράστηκαν  σήμερα νωρίς το βράδυ στη Χεβρώνα.

Πηγές της Χαμάς, γράφει το δημοσίευμα,  λένε, ότι νωρίς σήμερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των εκπροσώπων των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων και των υπηρεσιών ασφαλείας των Παλαιστινίων.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι η παλαιστινιακή αστυνομία, διεξήγαγε έρευνες σε σπίτια της Χαμάς και της «Ισλαμικής Τζιχάντ».

«Μέχρι πρόσφατα- η καλύτερα, μέχρι το σχηματισμό της παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη Χαμάς, η συνεργασία σε θέματα ασφαλείας μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής, ήταν πολύ έντονη και γόνιμη», γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr