Το αμερικανικό καταδρομικό αποχώρησε από τη Μαύρη Θάλασσα




Από την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Chuck Hagel στο Vella Gulf, στην Κωστάντζα της Ρουμανίας

Ιούνιος 12, 2014.

Το αμερικανικό καταδρομικό ‘κατευθυνόμενων πυραύλων’ USS Vella Gulf (CG 72) αναχώρησε, σήμερα 12 Ιουνίου,  από τη Μαύρη Θάλασσα, μετά από μια σειρά δεσμών για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Η αποστολή στον Εύξεινο Πόντο- σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του Αμερικανικού Ναυτικού- ήταν να συνεργασθεί με τους συμμάχους του NATO και των ευρωπαίων εταίρων, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτόν, τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την ενίσχυση και τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας, εργαζόμενοι προς την κατεύθυνση των κοινών στόχων στην περιοχή.

«Ο χρόνος μας στη Μαύρη Θάλασσα ήταν μια θετική εμπειρία που ενίσχυσε και ανέπτυξε περαιτέρω τις σχέσεις μας με τα έθνη - εταίρους», δήλωσε ο πλοίαρχος του Vella Gulf, Robert Katz. «Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να συνεργασθούμε στενά με τους συμμάχους μας στο NATO, να αυξήσουμε τα επίπεδα της διαλειτουργικότητας και να συνεχίσουμε να προωθούμε τις διαρκείς φιλίες».

Το USS Vella Gulf (CG 72) πραγματοποίησε επισκέψεις στη Βάρνα της Βουλγαρίας και στη Κωστάντζα της Ρουμανίας.

 Επίσης ολοκλήρωσε μια άσκηση σύγκρουσης με τον τουρκικό στόλο στις 10 Ιουνίου. Οι αλληλεπιδράσεις αυτές χρησίμευσαν στην οικοδόμηση της κατανόησης και της ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ των δύο ναυτικών δυνάμεων.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr