Σκόπια: Αναβλήθηκε η δικαστική μονομαχία Γκρούεφσκι- Ζάεφ


Ιούνιος 19, 2014.

Ο Γκρούεφσκι και ο Ζάεφ δεν εμφανίσθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου. Η προπαρασκευαστική ακρόαση αναβλήθηκε για δύο εβδομάδες.

Η υπεράσπιση υπέβαλε νέα αποδεικτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης ηχογράφησης από το Βελιγράδι και η δικαστής Βέσνα Καλκόφσκα αποφάσισε ότι απαιτείται επιπλέον χρόνος προκειμένου να αποφανθεί το δικαστήριο.

Οι έξι δικηγόροι του Ζόραν Ζάεφ ζήτησαν την αναβολή προκειμένου να ενημερωθεί η πολιτική αγωγή από τα νέα στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα.

Ο πρωθυπουργός του νοτιοσλαβικού κράτους, Νίκολα Γκρούεφσκι μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση τον αρχηγό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- SDSM, Ζόραν Ζάεφ, απαιτώντας αποζημίωση μισού εκατομμυρίου ευρώ για τη δημοσιοποίηση στοιχείων, που ισχυρίζεται ότι έλαβε από την «Μακεντόσκα Μπανκ».

Ο Ζάεφ έδωσε στη δημοσιότητα μια ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία που ισχυρίστηκε ότι ομιλεί ο Νίκολα Γκρούεφσκι με τον Σέρβο μεγιστάνα και ιδιοκτήτη του ‘Νινί’, ο οποίος προτίθετο να αγοράσει την τράπεζα Μακεντόσκα, και για τη διευκόλυνση αυτή ο πρωθυπουργός των Σκοπίων  είχε ζητήσει μετρητά 1,5 εκατ. ευρώ.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr