21 Παλαιστίνιοι νεκροί από τη χερσαία επιχείρηση των Ισραηλινών




Ιούλιος 18, 2014.

Πόλη της Γάζας-(Ma'an)

Τουλάχιστον είκοσι ένας Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα από τις αεροπορικές επιδρομές και τα πυρά του πυροβολικού καθώς το Ισραήλ ξεκίνησε μια χερσαία επιχείρηση αργά την Πέμπτη, ανακοίνωσε το υπουργείου Υγείας.


Τα πληρώματα των ασθενοφόρων ανέφεραν ότι εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό ενός σπιτιού ανατολικά της Χαν Γιουνίς. Τα πτώματά τους βρέθηκαν κάτω από τα ερείπια του σπιτιού.

Ισραηλινός εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι  κατά την επίθεση χερσαίων και εναέριων δυνάμεων, τουλάχιστον 36 στόχοι στη Λωρίδα της Γάζας χτυπήθηκαν.

Πάνω από 260 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα από τις ισραηλινές δυνάμεις από τότε που ξεκίνησε οι στρατιωτικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα δήλωσε νωρίτερα ότι «το Ισραήλ θα πληρώσει υψηλό τίμημα», για την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων και ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να τους αντιμετωπίσει.

Ο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτική χερσαία επίθεση, προειδοποιώντας ότι θα οδηγήσει σε «περισσότερη αιματοχυσία» και θα περιπλέξει επιπλέον τις προσπάθειες για τον τερματισμό της σύγκρουσης στο θύλακα.

Στο μεταξύ, το Ισραήλ επιστράτευσε άλλους 18.000 εφέδρους, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των εφέδρων σε 65.000, «μια πράξη που αποσκοπεί στην προστασία της ζωής των Ισραηλινών και σε ένα εντυπωσιακό πλήγμα στην υποδομή της τρομοκρατίας της Χαμάς».

Τη λύπη του εξέφρασε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν «Λυπάμαι που παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μου καθώς και άλλων ηγετών του κόσμου για την παύση της επικίνδυνης σύγκρουσης, έχει πλέον κλιμακωθεί ακόμη περαιτέρω», είπε.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr