«Οι Τούρκοι θέλουν ένα μίνι- Κουρδιστάν, όχι ανεξάρτητο κράτος»




Ιούλιος 7, 2014.

Βαγδάτη.

Ο Μαχμούντ Οτμάν, βουλευτής, μέλος της κουρδικής συμμαχίας στο Ιρακινό Κοινοβούλιο, εξέφρασε σήμερα την άποψη ότι η υποστήριξη που προβλέπει ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  για τις προεδρικές εκλογές τον Αύγουστο, από τους Κούρδους, αρχίζει να αμφισβητείται.


Ο Οτμάν εξήγησε ότι  η νίκη του Ερντογάν, με τις ψήφους των Κούρδων στην Τουρκία,  αρχίζει να χάνει το χρώμα της, εξαιτίας των επιλογών του για την περιοχή του Κουρδιστάν.

Ο βουλευτής του Ιρακινού Κοινοβουλίου τόνισε ότι «η Τουρκία επιδιώκει να μετατρέψει την περιοχή του Κουρδιστάν σε ένα μίνι-κράτος, όχι ανεξάρτητο, έτσι που να μπορεί να εκμεταλλεύεται τον πετρελαϊκό πλούτο του Κουρδιστάν.

Πρόσθεσε ότι η τουρκική κυβέρνηση λαμβάνει το πετρέλαιο της περιφέρειας του Κουρδιστάν που ανήκει στο Ιράκ, χωρίς την έγκριση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και παρά  το ότι αυτή η ενέργεια αντιτίθεται στους όρους του ιρακινού συντάγματος, γράφει το Iraqi Media Network

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr