Σκόπια: Γόνιμη η επίσκεψη εργασίας υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ




Ιούλιος 12, 2014.

Ως ‘γόνιμη’ καθορίζεται η επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Άμυνας, Ζόραν Γιολέφσκι, στη συνάντηση που είχε με το Ατλαντικό Συμβούλιο στις ΗΠΑ.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν πρώην αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ και εκπρόσωποι της «think tank» της συμμαχίας, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις και ιδέες σχετικά με τις μελλοντικές στρατηγικές ενέργειες που πρέπει να λάβει το νοτιοσλαβικό κράτος από την άποψη των μεταρρυθμίσεων στο δρόμο προς την ένταξη στο NATO, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Με την ευκαιρία αυτή ο υπουργός Γιολέφσκι μετέφερε μήνυμα από τους πολίτες του νοτιοσλαβικού κράτους με την αποφασιστικότητά τους να αποτελέσουν μέρος της ομπρέλας ασφάλειας της Συμμαχία και υπογράμμισε ότι η χώρα πληροί όλα τα κριτήρια για ένταξη στο NATO.

Επίσης πρόσθεσε ότι η πορεία της χώρας δεν τελειώνει στη θέληση των πολιτών, αλλά θα συνεχίσει τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων με στόχο την ένταξη στο NATO και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ο Γιολέφσκι συναντήθηκε με τον βουλευτή Howard Buck Mc Keon, πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Κατόπιν είχε γεύμα εργασίας με τον βοηθό υφυπουργό για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, Hoyt Yi.

 

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr