Πολιτοφύλακες Ντονέτσκ: Το Κίεβο επιδιώκει να ωθήσει τη Ρωσία σε σύγκρουση




Ιούλιος 14, 2014.

Ο διοικητής της  ένοπλης πολιτοφυλακής της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ,  Ιγκόρ Στρέλκοφ, πιστεύει ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να κάνει τα πάντα για να ωθήσει τη Μόσχα σε μια στρατιωτική σύγκρουση στην νοτιο-ανατολική Ουκρανία.


Ο Στρέλκοφ, σύμφωνα με το τοπικό δημοσίευμα, εξηγεί ότι  οι βομβαρδισμοί στην πόλη Ντονέτσκ  καθώς και στη ρωσική περιοχή Ροστόφ, το πρωί της 13ης Ιουλίου που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός πολίτη και των τραυματισμό τεσσάρων άλλων, αποσκοπούν στην εμπλοκή της Ρωσίας.

«Μετά από τη χρήση των χημικών όπλων στην περιοχή Σεμενίβκα, δεν έχω καμία αμφιβολία σε αυτήν την εκδοχή. Όλα γίνονται για να ωθήσουν τη Ρωσία σε  πόλεμο ή αντίθετα να βεβαιωθούν ότι η Ρωσία δεν είναι αποφασισμένη να εμπλακεί», αυτό είπε ο επικεφαλής της πολιτοφυλακής στον ανταποκριτή του Life News σε σχετικό ερώτημα.

Σύμφωνα με τον Στρέλκοφ, η αντίσταση στον ουκρανικό στρατό γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Στην περιοχή του Λουγκάνσκ ο αντίπαλος έχει αναπτύξει άρματα μάχης. Επιπλέον,  στον νότιο ανατολικό τμήμα της χώρας διεξάγουν επιχειρήσεις ελικόπτερα Απάτσι, αμερικανικής κατασκευής, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr