Η Ρωσία ετοιμάζει αντίποινα με χτύπημα στην Ουκρανία




Ιούλιος 14, 2014.

Οι θάνατοι και οι τραυματισμοί αμάχων στο ρωσικό Ντονέτσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία, έχουν επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου.

Πηγή προσκείμενη στο Κρεμλίνο ανέφερε, στην εφημερίδα «Κόμερσαντ» ότι η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο να «ξεκινήσει αντίποινα ακριβείας» στο έδαφος της Ουκρανίας.

 

Η πηγή είπε ότι η ρωσική πλευρά «γνωρίζει επακριβώς από πού προήλθε το χτύπημα».

«Η υπομονή  μας δεν είναι απεριόριστη», είπε σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας δράση, αλλά  επιθέσεις σε μεμονωμένα σημεία, τα οποία έχουν εντοπισθεί ότι έβαλαν στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι ερωτώμενοι από την «Κόμερσαντ» ειδικοί, δήλωσαν ότι είναι απίθανο να εφαρμοσθεί στην Ουκρανια ένα σενάριο πολέμου πλήρους ισχύος.

«Δεν βλέπουμε τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση ενός στρατιωτικού σεναρίου», είπε ο διευθυντής του Κέντρου  Στρατιωτικών Μελετών, Ντμίτρι Πολικάνοφ.

Ενώ ο Ντμίτρι Τρένιν, του Κέντρου Κάρνεγκι της Μόσχας: «οι αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αναπτύξουν μια στρατηγική για τη διαφύλαξη των συμφερόντων της Ρωσίας, χωρίς την άμεση σύγκρουση στην Ουκρανία, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε οριστική ρήξη με τη Δύση, ιδίως στην Ευρώπη», είπε.

Στις 12 Ιουλίου από την ουκρανική πλευρά των συνόρων βομβαρδίστηκε φυλάκιο των Ρώσων συνοριοφυλάκων, που καθήκοντά τους είναι η προστασία των συνόρων στην περιοχή  Κουίμπισεφ στην περιφέρεια Ροστόφ. Και στις 13 Ιουλίου από το ουκρανικό πυροβολικό σκοτώθηκε ένα Ρώσος πολίτης και τραυματίστηκαν άλλα δύο.







--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr