Σκόπια: Συγκρούσεις Αλβανών με την αστυνομία στο Τέτοβο




Ιούλιος 6, 2014.

Διαδηλώσεις Αλβανών πραγματοποιήθηκαν σήμερα -απόγευμα Κυριακής-  σε επτά πόλεις του νοτιοσλαβικού κράτους, όλες ήταν ειρηνικές, με εξαίρεση  τη διαδήλωση στο Τέτοβο.


Αρκετές εκατοντάδες Αλβανών διαδηλωτών συγκρούσθηκαν στο κέντρο του Τέτοβο με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε  βόμβες κρότου- λάμψης για να διαλύσει το πλήθος, ενώ μια μικρή ομάδα που ξεχώρισε από το πλήθος, συγκρούστηκε σώμα με σώμα με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα κατά της σλαβικής κυβέρνησης, αλλά και κατά της συμμετοχής του αλβανικού κόμματος DUI, στην κυβέρνηση Γκρούεφσκι.

Η διαμαρτυρία αυτή, όπως και οι άλλες, εκτός από τα Σκόπια και το Τέτοβο, έγιναν στην Στρούγκα, στο Ντεμπάρ, στο Κίσεβο, Γκόστιβαρ και την Αχρίδα.

Οι Αλβανοί διαμαρτύρονται για την καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου σε έξι Αλβανούς για δολοφονία πέντε ατόμων σλαβικής καταγωγής πριν από δύο χρόνια. Οι διαμαρτυρόμενοι πιστεύουν ότι η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν προειλημμένη και ότι δεν υπήρχαν τεκμηριωμένα στοιχεία για την ενοχή τους.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr