Δύο ιατρικές ομάδες μέσω Αιγύπτου έφθασαν στη Γάζα




Ιούλιος 13, 2014.

Ράφα.

Τουλάχιστον 166 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι, έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιδρομές από την περασμένη Δευτέρα.


Δύο ιατρικές ομάδες εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζας, σήμερα, Κυριακή,  από σημείο διέλευσης της Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο για ιατρική βοήθεια στους εκατοντάδες Παλαιστίνιους τραυματίες.

Μία από τις ομάδες έχει συγκροτηθεί από 15 μέλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από την Ερυθρά Ημισέληνο, όπως δήλωσε ο Μάχερ Αμπού Σάμπχα, διευθυντής της συνοριακής αρχής της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με το Anadolu.

Η αντιπροσωπεία έφερε μαζί της και ιατρική-ανθρωπιστική βοήθεια. Ο Αμπού Σάμπα πρόσθεσε ότι μια δεύτερη ομάδα  από την Αραβική Ιατρική Ένωση έχει φθάσει στη Γάζα.

Οι αιγυπτιακές αρχές, λόγω της έκτακτης κατάστασης, επέτρεψαν από το μεθοριακό σταθμό στη Ράφα τη μετακίνηση Παλαιστίνιων τραυματιών, προκειμένου να έχουν ιατρική περίθαλψη στην Αίγυπτο.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση  εναντίον της Λωρίδας της Γάζας με στόχο, όπως ανέφερε, τον τερματισμό  της εκτόξευσης ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Οι οργανώσεις αντίστασης στη Γάζα, συνέχισαν να εκτοξεύουν εκατοντάδες ρουκέτες στο Ισραήλ, ενώ μερικές έχουν φθάσει στο Τέλ Αβίβ, ως απάντηση της συνεχιζόμενης επίθεσης.

Από το Ισραήλ δεν έχουν αναφερθεί θύματα μέχρι στιγμής.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr