Το Ισραήλ πνίγει τη Γάζα στο αίμα αμάχων



Ιούλιος 21, 2014.

Στο αίμα αμάχων έβαψαν ισραηλινές επιδρομές και πυρά πυροβολικού τη γειτονιά Σατζάιγια ανατολικά της πόλης της Γάζας. 

 

Τουλάχιστον 66 είναι οι νεκροί -ανάμεσά τους 17 παιδιά και 14 γυναίκες- και 400 οι τραυματίες της ισραηλινής επίθεσης, την οποία ηλικιωμένοι Παλαιστίνιοι περιγράφουν ως τη σφοδρότερη που έχουν ζήσει μετά τον πόλεμο του 1967 στη Μέση Ανατολή, όταν κατελήφθη η Λωρίδα της Γάζας.

 Για έγκλημα πολέμου κατά του παλαιστινιακού λαού κατηγορεί την κυβέρνηση Νετανιάχου η παλαιστινιακή κυβέρνηση ενότητας και ο Αραβικός Σύνδεσμος, τη στιγμή που στη Δυτική Οχθη ξεσπούν οργισμένες διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ.

 Σφαγή κατήγγειλε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κηρύσσοντας τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα.


Ουρλιαχτά οδύνης και οργής


Ισραηλινά άρματα μάχης εισέβαλαν στην παλαιστινιακή γειτονιά και με την υποστήριξη μαχητικών την έβαψαν στο αίμα.

Με ουρλιαχτά οδύνης και οργής γονείς κρατούσαν στα χέρια τα νεκρά παιδιά τους. Αλλοι προσπαθούσαν να τα οδηγήσουν στην ασφάλεια, να τα «κρύψουν» από το θάνατο.

Παλαιστίνιοι κείτονταν νεκροί ανάμεσα σε συντρίμμια, χιλιάδες έτρεχαν αναζητώντας καταφύγιο στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου παράλληλα μεταφέρονταν οι εκατοντάδες τραυματίες. «Είδες τον Αχμέντ;», «είδες τη γυναίκα μου;»...

Απεγνωσμένες κραυγές ακούγονταν στην αυλή και τους διαδρόμους του νοσοκομείου. Οι αίθουσες ασφυκτικά γεμάτες με τραυματίες.

Το δάπεδο «βουτηγμένο» στο αίμα.

 Μία γυναίκα σε αναπηρικό κάθισμα προσπαθούσε να εγκαταλείψει την περιοχή κουνώντας μια λευκή σημαία μέσα σε σύννεφα καπνού εξαιτίας των βομβαρδισμών.

 Ενας άνδρας ζητούσε βοήθεια για να βρει το γιο του που είχε παγιδευτεί στο σπίτι τους. Μπήκε σε ένα ασθενοφόρο ελπίζοντας ότι θα φτάσει, όμως πυρά από ισραηλινό τεθωρακισμένο τού εμπόδισαν την πρόσβαση.


Η επίθεση στη Σατζάιγια είναι η πλέον αιματηρή στις 14 ημέρες που μετρά η στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει κοστίσει συνολικά μέχρι στιγμής τη ζωή σε τουλάχιστον 425 Παλαιστινίους με τους αμάχους να πληρώνουν ξανά το τίμημα της σύγκρουσης.

Σχεδόν οι μισοί από τους νεκρούς στη Γάζα σκοτώθηκαν αφότου ξεκίνησε προ τριών ημερών η χερσαία φάση της επιχείρησης, ενώ οι τραυματίες φθάνουν τους 3500.

Η επίθεση της Κυριακής εκτόπισε άλλους 35.000 ανθρώπους, ενώ 63.000 Παλαιστίνιοι διαμένουν ήδη σε καταφύγια που παρέχει ο ΟΗΕ.

 Το Ισραήλ μετρά 20 νεκρούς μετά και την ανακοίνωση για το θάνατο 13 στρατιωτών σε επιθέσεις χθες στη Γάζα.


Η πρόκληση στο μεγαλείο της!


Από ισραηλινής πλευράς, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε μια άλλη μια επίδειξη εντυπώσεων, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα «αναλάβει όποια δράση κρίνει απαραίτητη» για να θέσει τέλος στις επιθέσεις με ρουκέτες κατά της επικράτειάς του και να αποκαταστήσει την ηρεμία στη Γάζα.

Προκλητικές και απαράδεκτες μπροστά στους εκατοντάδες θανάτους αμάχων, οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικού των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος υπεραμύνθηκε εκ νέου του δικαιώματος του Ισραήλ στην... «αυτοάμυνα».



Πηγή: εφημερίδα Χαραυγή- Κύπρος


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr