Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το όνομα του Προφήτη στην προεκλογική εκστρατεία του




Ιούλιος 8, 2014.

Άγκυρα.

Έντονη αντιπαράθεση δημιουργήθηκε στην Τουρκία με το λογότυπο που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, για τις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου.


Στο λογότυπο του Ερντογάν περιέχεται το όνομα του Προφήτη Μωάμεθ στα αραβικά.
Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ δημοσίευσε ανακοίνωση σε κοινωνικό δίκτυο στο οποίο  αναφέρει χαρακτηριστικά: «γνωρίζετε ότι  το όνομα του Προφήτη Μωάμεθ εγγράφεται στα αραβικά σε λογότυπο του υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές, Ερντογάν;»

Η δημοσίευση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις αποδοκιμασίας στα κοινωνικά δίκτυα και ο πρωθυπουργός επικρίθηκε ότι «αναμειγνύει την πολιτική με τη θρησκεία».

Ο ίδιος ο Ερντογάν απέφυγε να  σχολιάσει το λογότυπο που προκάλεσε διαμάχη.
Άλλοι  επικριτές του Ερντογάν ανέφεραν ότι  χρησιμοποίησε παρόμοιο λογότυπο με αυτό του Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια των προεκλογικών εκστρατειών του κατά το 2008 και το 2012.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τούρκου πρωθυπουργού ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και με σλόγκαν «Εθνική Διαθήκη, Εθνική Δύναμη» και «, Recep Tayyip Erdoğan- ο άνθρωπος του Έθνους», σημειώνει η Χουριέτ.



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr