Ο Ερντογάν συγκρίνει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ με τον Χίτλερ




Ιούλιος 15, 2014.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατέκρινε το Ισραήλ στην προσέγγισή του προς τους Παλαιστίνιους, κατηγορώντας τους για την εφαρμογή μια «συστηματικής θηριωδίας και κρατικής τρομοκρατίας» εναντίον των Παλαιστινίων από το 1948 και σύγκρινε την νοοτροπία από την οποία διακατέχεται  με εκείνη του Αδόλφου Χίτλερ.


Ο Ερντογάν χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Αιγύπτου να μεσολαβήσει στην κατάπαυση του πυρός, μεταξύ της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα και στο Ισραήλ, ενώ προηγουμένως είχε ορκισθεί ότι θα παγώσει τη διαδικασία εξομάλυνσης των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων και για μια άλλη μια φορά έκανε έκκληση για άμεση άρση του «παράνομου εμπάργκο στην Παλαιστίνη».

«Το πώς το Ισραήλ έχει συμπεριφερθεί στη Γάζα από την περασμένη εβδομάδα, δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί. Το Ισραήλ συνεχίζει να τρομοκρατεί. Προχωρώντας πέρα από την ατομική τρομοκρατία, τώρα διαπράττει κρατική τρομοκρατία» είπε στη διάρκειας της εβδομαδιαίας κοινοβουλευτικής ομιλίας του την Τρίτη.

 Ο Τούρκος πρωθυπουργός προέβη σε κριτική στη διεθνή κοινότητα για τη σιωπή της,  λέγοντας: « Καμία χώρα στον κόσμο, εκτός από την Τουρκία, δεν στάθηκε ενάντια στις επιθέσεις του Ισραήλ, παροτρύνοντας να σταματήσει. Θυμηθείτε ότι αυτοί που διαπράττουν βιαιότητες αργά ή γρήγορα θα πληρώσουν το τίμημα».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr