Η Ρωσία αρνείται ότι κατέρριψε ουκρανικό πολεμικό αεροσκάφος




Ιούλιος 17, 2014.

«Το πολεμικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε τη νύχτα από χτύπημα πυραύλων και ο πιλότος πρόλαβε να εκτιναχθεί με ασφάλεια», δήλωσε ο Αντρέι Λουσένκο, εκπρόσωπος του εθνικού συμβουλίου Άμυνας και της υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας.


Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αρνήθηκε την Πέμπτη ότι προξένησε την πτώση του ουκρανικού αεροσκάφους και κατήγγειλε το Κίεβο για «παράλογες αιτιάσεις», όπως ανέφερε το Ria Novosti.

«Είναι παράλογο,  σε κάθε συμβάν που γίνεται να κατηγορεί η ηγεσία του Κιέβου το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Το ουκρανικό Su-25 που κατερρίφθη, βρίσκονταν σε στρατιωτική επιχείρηση πάνω από την περιοχή του Ντονμπάς, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις αγωνίζονται να καταστείλουν την εξέγερση των ρωσόφιλων αυτονομιστών.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που επίσημα η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για χρήση της πολεμικής αεροπορίας της στον πόλεμο στα ανατολικά της χώρας.

Σε προηγούμενο δημοσίευμα για την επίθεση σε στρατιωτικό μεταγωγικό κατηγορήθηκε πάλι η Ρωσία, αλλά το Κίεβο δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει από πού προήλθε  ο πύραυλος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr