Ουκρανία: Έχουν οι αυτονομιστές πυραύλους ‘Buk’ ;




Η κατάρριψη του Μπόινγκ της Μαλαισίας εντείνει τη διεθνή προσοχή στην Ουκρανία

Ιούλιος 17, 2014

Ο ουκρανικός στρατός έχει πληροφορίες  σχετικά με τα πυραυλικά συστήματα που έχουν οι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και πιστεύει ότι έχουν συστήματα ικανά στην κατάρριψη αεροσκαφών που πετούν σε μεγάλο υψόμετρο, δηλαδή έχουν στην κατοχή τους το πυραυλικό σύστημα ‘Buk’.


Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα του ουκρανικού Ίντερφαξ, ο Αντρέι Λουσένκο από το Κέντρο Πληροφοριών της Ουκρανίας θα πεί:
 «Έχουμε λάβει πληροφορίες ότι οι αυτονομιστές έχουν το συγκρότημα ‘BUK’ και τόνισε ότι η εκτόξευση πυραύλων κατά του αεροσκάφους της Μαλαισίας, δεν έγινε από τον ουκρανικό στρατό».

Τι λένε οι ίδιοι οι Ρωσόφιλοι



Δημοσίευμα στις 29 Ιουνίου της ιστοσελίδας ‘Νέα Ρωσία’ (φωτογραφία επάνω), έχει τον τίτλο: Ο ουρανός πάνω από το Ντονέτσκ θα υπερασπισθεί με αντιαεροπορικούς πυραύλους ‘Buk

Σημειώνεται:

«Η πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ κατέλαβε το στρατόπεδο Α-1402. Στο στρατόπεδο υπάρχει και ένα συγκρότημα πυραύλων του αεροπορικού συστήματος ‘Buk’. Αυτό είναι το δεύτερο τμήμα της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας που πέρασε στον έλεγχο των πολιτοφυλάκων τις τελευταίες ημέρες.», σημειώνει το δημοσίευμα από πρακτορείο της ‘Νέας Ρωσίας’.

Ωστόσο, η κατάρριψη του επιβατικού αεροσκάφους της Μαλαισίας, δεν έχει διευκρινισθεί από ποια πλευρά έχει καταρριφθεί, αφού και ο ουκρανικός στρατός έχει το πυραυλικό σύστημα ‘BUK’ και το έχει μεταφέρει στην ανατολική Ουκρανία.


Ουκρανία: Επιτροπή Έρευνας για τη διερεύνηση της κατάρριψη του Μπόινγκ

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Γιάτσενιουκ, διέταξε να  συγκροτηθεί επειγόντως μια κυβερνητική επιτροπή για να διευκρινισθεί η κατάρριψη στην περιοχή του Ντονέτσκ του αεροσκάφους της Μαλαισίας, σύμφωνα με πηγή από το υπουργικό συμβούλιο που επικαλείται το πρακτορείο Ιντερφαξ Ουκρανίας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr