Ουκρανία: Ανελέητος βομβαρδισμός στο Λουγκάνσκ- οκτώ νεκροί




Ιούλιος 21, 2014.


Το Λουγκάνσκ κατά το χθεσινό βράδυ βρίσκονταν στο στόχαστρο των ουκρανικών δυνάμεων. Πανικός προκλήθηκε από όλμους και οβίδες που έπεσαν στο κέντρο της πόλης.



Μερικά βλήματα έπεσαν στην αγορά της πόλης. Δεν έχει καταμετρηθεί ο συνολικός αριθμός των θυμάτων - μέχρι στιγμής αναφέρθησαν οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες.
Χτυπήθηκαν σημαντικά σημεία και διακόπηκε  η ηλεκτροδότηση και η παροχή πόσιμου ύδατος.

Καταστράφηκαν δεκάδες σπίτια. Οι ομάδες των πολιτοφυλάκων επί τρεις ημέρες έχουν μπλοκάρει τις εισόδους της πόλης και ερευνούν για τους υπονομευτές.

Από νωρίς το πρωί στο Λουγκάνσκ συνεχίστηκαν οι σκληρές μάχες στα περίχωρα της πόλης. Στην πόλη δεν υπάρχει κανείς φασίστας. Το Λουγκάνσκ βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλάκων. 

Οι πιο έντονες μάχες γίνονται στην περιοχή Λουτουγκίνο στο Καμενόμπροντσκι. Εκεί πέφτουν συνέχεια όλμοι και πύραυλοι τύπου «Grad». Τα αεροπλάνα της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας βομβαρδίζουν συνέχεια και οι φασίστες προσπαθούν να αναλάβουν τον έλεγχο της πόλης, σφίγγοντας το δαχτυλίδι της πολιορκίας, σημειώνει το δημοσίευμα των Ρωσόφιλων του Ντονμπάς.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr