Ανησυχία Αλβανίας για έρευνα πετρελαίου από την Ελλάδα


Ιούλιος 4, 2014.

Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με άρθρα στον αλβανικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία οι περιοχές για τις οποίες  έχει προκηρύξει η ελληνική κυβέρνηση για έρευνα και εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου, 


βρίσκονται  εντός των χωρικών υδάτων της Αλβανίας, δήλωσε ότι «η Ελλάδα θα σεβαστεί πλήρως το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας».

Ο Έλληνας εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι  η Ελλάδα φρόντισε έτσι ώστε οι περιοχές που θα δημοπρατηθούν δεν δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα με οποιαδήποτε γειτονική χώρα και στην προκειμένη περίπτωση με την Αλβανία.
«Ασφαλώς το πλαίσιο αναφοράς μας, είναι πάντα η αμοιβαία αποδοχή και ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας», είπε.

Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών είναι εναρμονισμένη με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, πριν από τρεις ημέρες για το αυτό το θέμα, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr