Το «Ισλαμικό Κράτος» κερδίζει 3 εκατ. δολάρια ημερησίως από το πετρέλαιο





Αύγουστος 2, 2014.

Οι μαχητές ου «Ισλαμικού Κράτους» (πρώην «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε») αύξησαν σημαντικά τα κέρδη τους από τις πωλήσεις πετρελαίου.


Σύμφωνα με αναλυτή ενέργειας στο Ντουμπάι, όπως αναφέρει το ρωσικό ‘Βέστι 24’, τα ημερήσια έσοδα από την πώληση των κοιτασμάτων πετρελαίου που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της εξτρεμιστικής ομάδας, έφθασαν τα 3 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

Σε συνέντευξή του στο ABC ο αναλυτής ενέργειας του Ντουμπάι, Robin Mils-  και διευθυντής του κέντρου ανάλυσης του Ντουμπάι ‘INIGMA’ , το ποσό αυτό ανακοινώθηκε από τους ίδιους τους μαχητές, οι οποίοι καθόρισαν ως καθαρό κέρδος, από την άντληση μέχρι την πώληση στο ένα εκατομμύριο δολάρια από τις ιρακινές πετρελαιοπηγές.

Ο Mils πιστεύει ότι πρέπει να προστεθούν στα έσοδα του «Ισλαμικού Κράτους»,  και αυτά που προκύπτουν  από την άντληση πετρελαίου από τα πεδία στο έδαφος της Συρίας.

Ο αναλυτής, υπολογίζει ότι το συνολικό εισόδημα σε αυτήν την περίπτωση φθάνει τα 3 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr