Κύπρος: Στο Ακρωτήρι βρετανικά βομβαρδιστικά για Ιράκ






Αύγουστος 13, 2014.

Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη ‘Tornado’ εξοπλισμένα με ειδικά ραντάρ θα σταθμεύσουν στη βάση «Ακρωτήρι» της Κύπρου, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν  για αποστολές στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με βρετανική πηγή.


Τα μαχητικά αναμένεται να απογειωθούν (ή απογειώθηκαν) από την αεροπορική βάση «Norfolk». Τα αεροπλάνα θα χρησιμοποιηθούν για να εκτελέσουν αποτελεσματικότερο έλεγχο στις περιοχές στις οποίες θα παραδοθεί ανθρωπιστική βοήθεια.

Στη βρετανική βάση «Ακρωτήρι» της Κύπρου έχουν φθάσει, ήδη, από το Σαββατοκύριακο, δύο μεταγωγικά αεροσκάφη «C-130 Hercules», που θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές του βόρειου Ιράκ, όπου χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να διαφυλαχθούν από τους τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, η βρετανική αποστολή δεν αποτελεί στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ, αλλά ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη της ανθρωπιστικής επιχείρησης στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr