Μέρκελ: Η αναγνώριση της ένωσης Κριμαίας με Ρωσία, είναι επικίνδυνη για την Ευρώπη




‘Θέλουμε ομοσπονδοποίηση στην Ουκρανία’



Αύγουστος 24, 2014.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σε επίσκεψή της στο Κίεβο, δήλωσε ότι η Κριμαία, αφαιρέθηκε από την Ουκρανία, κατά παράβαση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και η αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα της ενέργειας αυτής θα δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο για όλη την Ευρώπη.


«Όσα συνέβησαν, έγιναν βάσει μιας παραβίασης της εδαφικής ακεραιότητας στην Ευρώπη, και εάν εμείς προβούμε σε αναγνώριση μιας τέτοιας ενέργειας, αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα μεγάλο ζήτημα που δεν θα αφορά μόνο την Κριμαία και την Ουκρανία, αλλά κάθε ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία ενδεχομένως να αμφισβητηθούν ορισμένα εδάφη και ορισμένες περιοχές, διαταράσσοντας την ειρηνική συνύπαρξη στην Ευρώπη», δήλωσε η Μέρκελ σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα 'Βιζγκλιαντ'.

Σημείωσε, επίσης,  ότι η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και η ευημερία του λαού της αποτελούν σημαντικό στόχο της πολιτικής της Γερμανίας.

«Η επίσκεψή μου εδώ, ως επικεφαλής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά και ως άτομο, έχει σκοπό να τονίσω την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και την ευημερία της, που αποτελεί σημαντικό στόχο  της πολιτικής μας», δήλωσε η Μέρκελ.

Η ίδια είπε, επίσης, ότι η Γερμανία, υποστηρίζει το σχέδιο του προέδρου της Ουκρανίας για την αποκέντρωση της εξουσίας στην Ουκρανία.

«Εμείς εννοούμε τον ίδιο όρο ως Ομοσπονδοποίηση, η Ουκρανία τον ονομάζει αποκέντρωση. Και αυτό είναι που θέλει ο πρόεδρος. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, ώστε να αισθάνονται οι ρωσόφωνοι πληθυσμοί ότι ανήκουν στην Ουκρανία, έτσι που να παραμείνει η Ουκρανία ως έχει. Και νομίζω ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να συνεχισθεί», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr