Λουγκάνσκ: Δολοφονήθηκε ο επίτιμος πρόξενος της Λιθουανίας





Στο Λουγκάνσκ δολοφονήθηκε ο επίτιμος πρόξενος της Λιθουανίας, γράφει το δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Regnum



Αύγουστος 23, 2014.

Απήχθη και δολοφονήθηκε ο επίτιμος πρόξενος της Λιθουανίας στο Λουγκάνσκ, σε μια περιοχή έξω από την πόλη, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Ρέγκνουμ.


Ο επίτιμος πρόξενος της Λιθουανίας, Νικολάι Ζελέντσι, δολοφονήθηκε το βράδυ της 22ας Αυγούστου, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας Λίνας Λινκεβίτσιους.
«Είμαστε σε βαθιά θλίψη, μόλις πληροφορηθήκαμε ότι ο Επίτιμος Πρόξενος της Λιθουανίας στο Λουγκάνσκ, Νικολάι Ζελέντσι, απήχθη και δολοφονήθηκε άγρια από τους τρομοκράτες», έγραψε ο Λινκεβίτσιους.

Το Ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την απαγωγή και τη δολοφονία του Ζελέντσι.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, το ουκρανικό ΥΠΕΞ ανέφερε: 

«Η τραγωδία αυτή ήταν το αποτέλεσμα των εγκληματικών δραστηριοτήτων που υποστηρίζονται από Ρώσους τρομοκράτες. Τον τελευταίο καιρό υποφέρουν από ενέργειές τους οι κάτοικοι στην Ντονμπάς, σκοτώνοντας εκατοντάδες πολίτες της Ουκρανίας και άλλων χωρών του κόσμου. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας  προς την οικογένεια του εκλιπόντος και στο φίλο λαό της Λιθουανίας. Θα προσπαθήσουμε να συλλάβουμε τους δράστες, να λογοδοτήσουν», αναφέρει η δήλωση του ουκρανικού υπουργείου, όπως σημειώνει το ρωσικό Ρέγκνουμ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr