Ρωσία: Στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας στα σύνορα της Ουκρανίας




Αύγουστος 4, 2014.

Η Ρωσία θα πραγματοποιήσει μια άνευ προηγουμένου στρατιωτική άσκηση στην οποία θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 100 μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ιγκόρ Κλίμοφ- εκπρόσωπος της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.


Η άσκηση, σύμφωνα με την εντολή της διοίκησης, συμπεριλαμβάνει την Πολεμική Αεροπορία και την Άμυνα των Δυτικών- Κεντρικών περιφερειών και θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 8 Αυγούστου, όπως ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.

Τέτοιες ασκήσεις μεγάλης κλίμακας πραγματοποιούνται για πρώτη φορά, σημειώνει το ρωσικό Ρέγκνουμ.

Η άσκηση περιλαμβάνει περισσότερα από 100 αεροσκάφη διαφόρων τύπων: Su-27, MiG-31, Sukhoi Su-24, τα πολυλειτουργικά συγκροτήματα Su-34, Mi-8, Mi-24, Mi 28N.

Κατά το πρώτο στάδιο θα λειτουργήσουν οι βόρειες αεροπορικές βάσεις στη Δυτική Στρατιωτική Περιοχή, τα αεροδρόμια στην Κεντρική Στρατιωτική Περιοχή και στο δεύτερο στάδιο- με τη χρήση των αεροσκαφών μάχης θα λειτουργήσουν τα αεροδρόμια στα νότια.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr