Ρωσία: Η ανθρωπιστική αποστολή έφθασε στην πόλη Βορόνεζ




Αύγουστος 13, 2014.

Η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους κατοίκους της νοτιο-ανατολικής Ουκρανίας έφθασε στην πόλη Βορόνεζ- κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.


Τα 300 φορτηγά έχουν σταματήσει στις περιοχές Τούλα και Λίπετσκ.  Μια διακοπή απαραίτητη τόσο για τους οδηγούς, όσο και για ανεφοδιασμό με καύσιμα των εκατοντάδων φορτηγών.




Στο συνοριακό σημείο ελέγχου  «Σεμπέκινο- Πλετνέβκα»- «Шебекино-Плетнёвка», που συνδέει τη ρωσική περιοχή Μπέλγκοροντ με την ουκρανική του Χάρκοβ, έγινε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού.

Σε όλα τα φορτηγά θα επιβιβασθούν Ουκρανοί και σύμφωνα με τη σύμβαση στην καμπίνα του οδηγού να βρίσκονται εκπρόσωποι του Κιέβου, όπως αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία 24».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι «κάποιες από τις δημόσιες δηλώσεις που ακούστηκαν σήμερα στο Κίεβοι, από τα χείλη μερικών ηγετών για απαιτήσεις νέων συμφωνιών με τη Ρωσία, δεν θα μπούνε εμπόδιο στην εφαρμογή της συμφωνίας που έχει συναφθεί μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Ουκρανίας και του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού».

Τα φορτηγά μεταφέρουν στους κατοίκους της νοτιο-ανατολικής Ουκρανίας, ιδιαίτερα στην περιοχή Λουγκάνσκ, τρόφιμα, πόσιμο νερό, παιδικές τροφές, φάρμακα, ρούχα- περίπου δύο χιλιάδες τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η ανθρωπιστική βοήθεια, τόσο σε χρήματα όσο και σε εμπορεύματα έχουν συγκεντρωθεί από τους κατοίκους της Μόσχας και της περιφέρειας της Μόσχας, αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr