Ντονέτσκ: Εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων




Αύγουστος 3, 2014.

Η πιο δημοφιλής έκφραση μεταξύ των κατοίκων του Ντονέτσκ είναι «Ζωή μέχρι αύριο», λόγω της ανασφάλειας που υπάρχει από τις επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων.


Οι κάτοικοι ωστόσο, έχουν προετοιμασθεί για μια μακρά πολιορκία της πόλης τους.

Έχουν αποθηκεύσει αλεύρι, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, μαγειρικό λάδι, στιγμιαίο καφέ, κεριά και μπαταρίες καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις σφίξουν ολοένα τον κλοιό της πόλης.

«Έχω αγοράσει τρία πτυσσόμενα κρεβάτια για εμένα την σύζυγο και το παιδί, για το καταφύγιο και το έχω γεμίσει με τρόφιμα και πόσιμο νερό», θα πει ο Σβεβολόντοφ που έχει κατάστημα ψιλικών.


Εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των νέων μαχών μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών γύρω από τις πόλεις του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι την Κυριακή.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς και πυροβολισμούς στα προάστια του Ντονέτσκ, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίν Σαβίνοφ, ενώ αξιωματούχοι της πόλης Λουγκάνσκ ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν στην πόλη τους τρεις άμαχοι κατά τις τελευταίες 24 ώρες.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερ που βρίσκεται στην περιοχή, δήλωσε ότι το Ντονέτσκ βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι πολλά κτήρια έπιασαν φωτιά στην περιοχή Πετρόφσκι, συμπεριλαμβανομένου ενός σχολείου. Ο καπνός είχε καλύψει τον ουρανό όλης της πόλης.

Πολλοί κάτοικοι στο Λουγκάνσκ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και μερικά είναι χωρίς νερό, όπως δήλωσε το γραφείο Τύπου της διοίκησης της πόλης.

Οι επιθέσεις από τον ουκρανικό στρατό ανάγκασαν τους αυτονομιστές της περιοχής να καταφύγουν στην πόλη του Λουγκάνσκ, που πριν από τον πόλεμο είχε 400 χιλιάδες κατοίκους και στην πόλη Ντονέτσκ που αριθμεί περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr