Αίγυπτος: Αγορά όπλων αξίας 3,5 δις δολαρίων από τη Ρωσία




Σεπτέμβριος 17, 2014.

Η Αίγυπτος θα αγοράσει ρωσικά όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 3,5 δις δολαρίων. Η σύμβαση μεταξύ των δύο χωρών έχει ήδη υπογραφεί.  Η συμφωνία έγινε γνωστή από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Υπηρεσίας Στρατιωτικής Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάνταρ Φόμιν.


Νωρίτερα ο γενικός διευθυντής της κρατικής επιχείρησης ‘Ροστ’ Σεργκέι Τσεμέζοφ, δήλωσε ότι οι συμβάσεις για την προμήθεια αφορά φορητά όπλα, πυροβόλα και εξοπλισμός μονάδων αεράμυνας.

Στις αρχές Αυγούστου, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο συνάδελφό του, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Τότε, οι δύο αρχηγοί κρατών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι οικονομίες των δύο χωρών θα επωφεληθούν από την αύξηση της στρατιωτικής- τεχνικής συνεργασίας.

Στις αρχές του έτους, οι αιγυπτιακές αρχές έχουν υπογράψει μία σύμβαση για την προμήθεια ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr