Οι ΛΔ Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ σχεδιάζουν να ενταχθούν στην Τελωνειακή Ένωση




Σεπτέμβριος 14, 2014.

Οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ δεν θα είναι μέρος της Ουκρανίας ακόμη και με την ιδιότητα του ομοσπονδιακού θέματος.


Σύμφωνα με συνέντευξη στις 13 Σεπτεμβρίου στο ρωσικό Ρέγκνουμ, ο πρώτος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου των υπουργών της δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αντρέι Πουργκίν, είπε ότι Νέα Ρωσία δεν θέλει πολιτικές σχέσεις με την Ουκρανία.

«Σε καμία πολιτική συμμαχία με την Ουκρανία η ΛΔ του Ντονέτσκ δεν προτίθεται να συμμετάσχει, ούτε η ΛΔ του Λουγκάνσκ. Δηλαδή, σε δημόσια έργα ή άλλα ομοσπονδιακού χαρακτήρα. Αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, γνωρίζουμε ότι η ανεξαρτησία χτίζεται και είναι προϊόν παραδοχής από τους γείτονες και τις δυνάμεις που εκπροσωπούν», είπε ο Πούργκιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Νέα Ρωσία- δηλαδή η ένωση των ΛΔ του Ντονέτσκ και του Λαγκάνσκ, σχεδιάζει  να πραγματοποιήσει ένταξη στο πλαίσιο της τελωνειακής ένωσης και του Κοινού Οικονομικού Χώρου- στην κοινή ευρασιατική περιοχή.

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι η δημοκρατία θα διατηρήσει τις οικονομικές και κοινωνικο-πολιτιστικές σχέσεις με την Ουκρανία.

«Δεν είμαστε εναντίον της Ουκρανίας σε μια συμβατική βάση, για τη διατήρηση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής σχέσης καθώς και άλλων δεσμών», συνόψισε ο Πουργκίν.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr