Σκοτώθηκε η ηγέτης του «Ισλαμικού Κράτους»;




Σεπτέμβριος 3, 2014.

Ο παραπάνω τίτλος ανήκει σε δημοσίευμα τοπικής τουρκικής ιστοσελίδας  που αναφέρεται σε ειδησεογραφία στην πόλη Άδανα.

Τι λέει:


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας στις 2 Σεπτεμβρίου στα περίχωρα της πόλης Αμιρλί, συνέλαβαν έναν τζιχαντιστή, ο οποίος δήλωσε ότι  ο αρχηγός του ‘Ισλαμικού Κράτους», Αμπού Μπακρ Μπαγκντάντι, έχει πεθάνει. 

Την πληροφορία αυτήν έδωσε ο Ebu Müslim, εκπρόσωπος των Τουρκμένων, ο οποίος είναι και μέλος του ιρακινού κοινοβουλίου.

Το τούρκικο δημοσίευμα επικαλείται, ακόμη, ιστοσελίδα του Κιρκούκ που αναφέρει ότι ένας μαχητής του «Ισλαμικού Κράτους», ονόματι Αμπού Σελμά, δήλωσε ότι ο Μπαγκντάντι πληγώθηκε σοβαρά, κατά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς πριν από τρεις εβδομάδες  και μεταφέρθηκε στη Συρία, πιθανόν στη Ράκα, για θεραπεία, αλλά τα τραύματά του ήταν σοβαρά και υπέκυψε.

Ο Αμπού Σελμά είπε ακόμη ότι «δεν θα ακούσετε την είδηση του θανάτου του Μπαγκντάντι γιατί πιθανόν να δημιουργήσει σύγχυση στα μέλη του ‘Ισλαμικού Κράτους’.

Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι δεν μπορεί η τρομοκρατική οργάνωση να έμεινε ακέφαλη, και εκτιμάται ότι κάποιος άλλος έχει αναλάβει την ηγεσία της.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr