Η Παλαιστινιακή Αρχή απειλεί να διακόψει τις σχέσεις με τη Χαμάς




Σεπτέμβριος 7, 2014.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπας (Αμπού Μάζεν), απειλεί να σπάσει τη συμφωνία συνεργασίας με τη Χαμάς, σε περίπτωση που το ισλαμικό κίνημα δεν επιτρέψει την ενιαία παλαιστινιακή κυβέρνηση να λειτουργήσει σωστά στη Γάζα, ανέφερε την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου.


«Πιστεύουμε ότι η παρούσα συμπεριφορά της Χαμάς, είναι απαράδεκτη», είπε ο Αμπάς το βράδυ πριν φθάσει στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

«Δεν θα δεχθούμε συνεργασία όπου στη  Γάζα  θα συνεχίσει να λειτουργεί μια σκιώδης κυβέρνηση,  και δεν αφήνει την εθνική κυβέρνηση να υλοποιήσει το έργο της».

Η Χαμάς από την πλευρά της αποκάλεσε τους ισχυρισμούς του Αμπάς, αβάσιμους. «Οι δηλώσεις του Αμπάς έναντι της Χαμάς και του κινήματος  αντίστασης δεν έχουν καμία βάση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Σάμι Αμπου Ζούχρι, «Είναι αβάσιμες και άδικες για τους ανθρώπους μας», τόνισε και πρόσθεσε ότι το συντομότερο οι αξιωματούχοι της Χαμάς θα συναντηθούν με ομολόγους τους της Φατάχ για να συζητήσουν για τη συμφωνία που συνήφθη τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας μεταξύ της Φατάχ και της Χαμάς είναι ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης εθνικής συμφιλίωσης στην οποία θα συμμετείχαν εκπρόσωποι των δύο μερών. Έτσι, έγινε μια προσπάθεια να τεθεί τέλος στην εχθρότητα και να δημιουργηθεί μια ενιαία ηγεσία στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνει το ισραηλινό κανάλι ‘9’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr