Κοσοβάροι έκαψαν τη σημαία του «Ισλαμικού Κράτους»




Σεπτέμβριος 10, 2014.

Πρίστινα.

Ομάδα νεαρών Κοσοβάρων έκαψε  δημόσια τη σημαία της εξτρεμιστικής οργάνωσης του «Ισλαμικού Κράτους», προσχωρώντας έτσι  στην παγκόσμια πρωτοβουλία με το κάψιμο των σημαιών της τρομοκρατικής οργάνωσης, που ξεκίνησε από το Λίβανο.


Οι νεαροί Κοσοβάροι είναι μέλη του μεγαλύτερου κόμματος του Κοσσυφοπεδίου, του Δημοκρατικού Κόμματος, και προτίμησαν να κάψουν τη σημαία εμπρός από το μνημείο του Σκερντέμπεη στην Πρίστινα.

«Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας, στις αποτρόπαιες πράξεις που κάνει το ‘Ισλαμικό Κράτος», είμαστε Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου που σέβονται τις παραδόσεις μας, τον εθνικό μας πλούτο και κάθε κοινωνική έκφραση,  μας είναι ευπρόσδεκτη, όχι όμως στην ακραία θρησκευτική αντίληψη, που απειλεί τη θρησκευτική ανεκτικότητα και τον πλουραλισμό», δήλωσε ο Τρίουμφ Σαντίκου.

Το Κοσσυφοπέδιο τους τελευταίους μήνες  βρίσκεται στο κέντρο των ειδήσεων σε όλον τον κόσμο, λόγω της συμμετοχής πολλών Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr