«Η θεωρία της Π.Α για την ίδρυση του Ισλαμικού Κράτους από τις ΗΠΑ»




Σεπτέμβριος 21, 2014.

«Πολλά δημοσιεύματα στην επίσημη εφημερίδα της Παλαιστινιακής Αρχής κατηγορούν τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ίδρυση της οργάνωσης του ‘Ισλαμικού Κράτους’ με σκοπό την αύξηση των αντιπαλοτήτων στις αραβικές χώρες και  την καταστροφή τους», γράφει η ιστοσελίδα του ισραηλινού καναλιού ‘7’, σε άρθρο που υπογράφεται από τον Σίμον Κοέν.


«Πρόσφατα», συνεχίζει το άρθρο, «στην επίσημη εφημερίδα της Παλαιστινιακής Αρχής παρουσιάζονται θέσεις που κατηγορούν τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη δημιουργία του ριζοσπαστικού  Ισλαμικού Κράτους σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παρακολούθησης των Media στην Παλαιστίνη». 

Το παλαιστινιακό επιχείρημα, είναι ότι  η οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους, κατέκτησε ξαφνικά τεράστιας έκτασης εδάφη τους τελευταίους μήνες στη Συρία και το Ιράκ, επιδιώκοντας την εγκαθίδρυση ενός σουνιτικού Ισλαμικού Χαλιφάτου που θα στηρίζεται στη Θρησκευτική Αρχή, με πολιτική εξάπλωσης, σε όλον τον μουσουλμανικό κόσμο. 

Αυτή η ιδέα ξεπήδησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να υπονομευθεί η αραβική ενότητα, σημειώνει το δημοσίευμα.

Το Ινστιτούτο αναφέρει ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται από την Παλαιστινιακή Αρχή στην εφημερίδα  ‘Αλ Χαγιάτ αλ Γιαντίντα’ (Η  Νέα ζωή ) της οποίας ο διευθυντής διορίσθηκε με προεδρικό διάταγμα από την πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, προβάλλεται  το επιχείρημα ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι  η καταστροφή των αραβικών και μουσουλμανικών χωρών από τις Ηνωμένες Πολιτείες με συγκρούσεις στην περιοχή οι οποίες είναι προϊόν των ΗΠΑ.

Το ισραηλινό δημοσίευμα για να δώσει μια εικόνα των δημοσιευμάτων  της εφημερίδας της Παλαιστινιακής Αρχής αναφέρει  σχετικά σημεία των δημοσιευμάτων: 

«Οι πόλεμοι στη Λιβύη, στο Ιράκ, τη Συρία και την Παλαιστίνη έχουν σχεδιασθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που δημιούργησαν  το «Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε», καθώς και το «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» προσελκύοντας μουσουλμάνους  από διάφορες χώρες προκειμένου να πολεμήσουν στο Ιράκ και τη Συρία για τη διάλυση των δύο αυτών αραβικών κρατών».

«Έχουμε, τώρα, μεγαλύτερη επίγνωση ότι οι Αμερικανοί επιδιώκουν να αγωνισθούν για τα συμφέροντά τους μέσα από εντάσεις μεταξύ των οπαδών του Ισλάμ, του Ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού, γράφει η ‘Αλ Χαγιάτ αλ Γιαντίντα’ στις 16.07.2014».

Και πιο κάτω η ίδια εφημερίδα – γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα- θεωρεί την οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» ως το σπάσιμο του αυγού του φιδιού.

Ενώ,  σε άλλο παλαιότερο άρθρο της,  η  ‘Αλ Χαγιάτ αλ Γιαντίντα’, στις 08/03/2014 γράφει ότι το «Ισλαμικό Κράτος» δημιουργήθηκε από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να  καταστραφεί ο αραβικός κόσμος και να εκκαθαρισθεί το παλαιστινιακό ζήτημα», γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr