Σημαντικός ο ρόλος του στρατού του Ιράν κατά του Ισλαμικού Κράτους





Σεπτέμβριος 6, 2014.

Από τις αρχές Αυγούστου, εκατοντάδες  Ιρανοί στρατιώτες έχουν διασχίσει τα σύνορα στο Ιράκ σε κοινές επιχειρήσεις με τις κουρδικές δυνάμεις Πεσμέργκα στην καταπολέμηση της σουνιτικής ομάδας των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει κουρδική ιστοσελίδα του Κιρκούκ.


Οι ιρανικές δυνάμεις παίζουν ολοένα έναν αυξανόμενο ρόλο στον αγώνα που είναι ιδιαίτερα έντονος στην πόλη Γιαλάουλα, που καταλήφθηκε από τους ισλαμιστές τον Ιούνιο και αποτελεί ένα στρατηγικό σημείο για το Ιράκ και το Ιράν, αφού βρίσκεται επάνω στα σύνορα των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη των δυνάμεων Πεσμέργκα, οι ιρανικές δυνάμεις ενώθηκαν μαζί τους και στην περιοχή Χανάγκεν, εκτός από την Γιαλάουλα και ακόμη διοργάνωσαν από κοινού επιχείρηση στη Μοσούλη.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ιρανικές δυνάμεις έχουν εμπλακεί άμεσα στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, σε τόση μεγάλη κλίμακα, αν και σύμφωνα με τον Ρέζα Μαρασί του Εθνικού Ιρανο-αμερικανικού συμβουλίου, είναι άγνωστος ο αριθμός των ιρανών στρατιωτών που εισήλθε στο Ιράκ.

«Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 30 ιρανοί διοικητές και στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις συνεπικουρούμενοι τις δυνάμεις Πεσμέργκα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε πηγή που βρίσκεται κοντά στις περιοχές των μαχών.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr