Ο Καναδάς θα στείλει 100 στρατιωτικούς για εκπαίδευση των Κούρδων Πεσμέργκα




Οι Κούρδοι ενημέρωσαν τον John Baird, ότι χρειάζονται βαρύ οπλισμό



Σεπτέμβριος 6, 2014.

Η καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα στείλει περίπου 100 εξειδικευμένους στρατιώτες στην περιοχή του Κουρδιστάν με σκοπό την κατάρτιση των δυνάμεων Πεσμέργκα εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων του Ισλαμικού Κράτους.


Το σχέδιο ανακοινώθηκε στην ενημέρωση της καναδικής κυβέρνησης. Ο εκπρόσωπος Jason MacDonald, δήλωσε, ωστόσο,  ότι «οι στρατιώτες μας δεν θα λάβουν μέρος στις συγκρούσεις».

Δήλωσε, ακόμη, ότι οι στρατιώτες του Καναδά να βρεθούν στην περιοχή του Κουρδιστάν για να βοηθήσουν τις δυνάμεις των ΗΠΑ, αλλά δεν διευκρίνισε την ημερομηνία κατά την οποί οι Καναδοί στρατιώτες θα φθάσουν στην περιοχή.

Η απόφαση ελήφθη μετά την επίσκεψη του Καναδού υπουργού Εξωτερικών, John Baird, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Αρμπίλ την Πέμπτη.

Ο Baird έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Κουρδικής Περιφέρειας, Μασούντ Μπαρζανί και συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή του Κουρδιστάν και του Ιράκ.

Ο Καναδός ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η χώρα του και όλος ο ελεύθερος κόσμος δεν μπορεί να δεχθεί τα απάνθρωπα εγκλήματα της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης  και εξέφρασε την ανησυχία του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες στο Ιράκ.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο John Baird υποσχέθηκε χορήγηση 15 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της ιρακινής ασφάλειας και επιπλέον 7 δις δολάρια για βοήθεια στους καταυλισμούς των προσφύγων στην περιοχή του Κουρδιστάν, αναφέρει δημοσίευμα της Αρμπίλ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr