Ουκρανία: Άρχισε η ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ πολιτοφυλάκων και Κιέβου



Σεπτέμβριος 6, 2014.

Ο πρωθυπουργός της ΛΔ του Ντονέσκ, Αλεξάνταρ Ζαχαρτσένκο δήλωσε ότι το Σάββατο προτίθεται να μεταφερθούν στο Κίεβο οι Ουκρανοί στρατιώτες που είχαν συλληφθεί και κρατούνταν αιχμάλωτοι.

«Σήμερα θα γίνει η μεταφορά των αιχμαλώτων πολέμου, από την πλευρά μας, ελπίζουμε τη Δευτέρα να πράξει το ίδιο και η ουκρανική πλευρά», δήλωσε στο Itar Tass.

Νωρίτερα, η πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ ανέφερε ότι είχε συλλάβει περίπου  200 Ουκρανούς των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή του Ιλοβάισκ και  από τις αρχές της εβδομάδας είχαν συλληφθεί και είχαν παραδοθεί στο Κίεβο πάνω από 400 Ουκρανοί στρατιώτες.

Η ανταλλαγή των αιχμαλώτων προβλέπεται στη συμφωνία των δώδεκα σημείων,   που επιτεύχθηκε για την κατάπαυση του πυρός στο Μινσκ.

Παρότι η κατάπαυση του πυρός άρχισε από τις 18:00, η Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας, βομβάρδισε τη νύχτα σε περιοχή κοντά στο Ντονέτσκ, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου στο Ντονέτσκ, όπως σημειώνει η ρωσική Κομσομόλσκαγια Πράβντα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr