Μόσχα: Η κρίση στην Ουκρανία- δικαιολογία για επέκταση του NATO προς Ανατολάς




Σεπτέμβριος 6, 2014.

Η κρίση στην Ουκρανία αποτελεί δικαιολογία για το μακρόπνοο σχέδιο της επέκτασης του NATO προς ανατολάς και να θέσει τις δυνάμεις του, στα σύνορα με τη Ρωσία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σχολιάζοντας τη Σύνοδο Κορυφής στην Ουαλία.


«Η σύνοδος κορυφής έκανε αποδεκτή την κίνηση η οποία στοχεύει στην επέκταση του NATO προς ανατολάς, ώστε να φθάσει η συμμαχία στα σύνορα με τη Ρωσία. Το εν λόγω σχέδιο είναι καλλωπισμένο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και η ουκρανική κρίση είναι απλά μια δικαιολογία για την εφαρμογή του», ανέφερε σε δήλωσή του ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επισημαίνει, ακόμη, ότι η έκβαση της Συνόδου Κορυφής, αποδεικνύει την επιθυμία του NATO να κυριαρχήσει το σχέδιο μάχης, μειώνοντας το ρόλο του στην επίλυση της πραγματικής απειλής, όπως είναι η τρομοκρατία και η εξάπλωση των όπλων μαζικής καταστροφής.

Η δήλωση των αρχών της Μόσχας, σημειώνει ότι οι λεπτομέρειες των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά τη σύνοδο κορυφής στην Ουαλία, θα επαναξετασθούν, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο συμμοφώνονται με τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια στην Ευρώπη, σημεώνουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr