Ο Τσέχος πρόεδρος από τη Ρόδο κάλεσε να καταργηθούν οι κυρώσεις στη Ρωσία




Σεπτέμβριος  30, 2014.

Ρόδος- Ελλάδα.

«Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εμποδίζουν την ανάπτυξη  των διεθνών σχέσεων» υποστήριξε ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν στο Φόρουμ «Διάλογος των Πολιτισμών» που πραγματοποιείται στη Ρόδο, όπως αναφέρει το Κρος, επικαλούμενο την πολωνική εφημερίδα Gazeta Wygborcza.


Ο Τσέχος πρόεδρος μιλώντας στα ρωσικά, κάλεσε την Ευρώπη να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ο Ζέμαν προέβη στη δήλωση αυτή μετά την ομιλία του Γιακούνιν, ο οποίος προειδοποίησε τους συμμετέχοντες στο Φόρουμ ότι την Κεντρική Ευρώπη ‘καλλιεργείται’ ο ναζισμός.

Η γλώσσα των εργασιών στο φόρουμ ήταν τα αγγλικά, αλλά ο πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας, στην ομιλία του χρησιμοποίησε τη ρωσική γλώσσα και κάλεσε την Ευρώπη να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Οι κυρώσεις εναντίον της Μόσχας από τις Βρυξέλλες, είναι τελείως άχρηστες. Το μόνο που θα κάνουν είναι να επιδεινώσουν την κατάσταση. Θα πρέπει να καταργηθούν, διότι δεν είναι μόνο άχρηστες, αλλά πιθανόν θα οδηγήσουν στο αντίθετο αποτέλεσμα. Είναι ανάγκη να επιτευχθεί διάλογος μεταξύ των πολιτισμών, των εθνών, με βάση την έκταση της κοινής θρησκείας και της επιχειρηματικότητας», είπε ρητά ο Μίλος Ζέμαν.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr