Έφθασε στο Ντονέτσκ η Παναγία του Τιχβίν




Σεπτέμβριος 30, 2014. βίντεο

Στο Ντονέτσκ έφθασε η θαυματουργή εικόνα  της πόλης Τιχβίν (της περιοχής του Λένιγκραντ- γνωστή ως Τιχβίνσκαϊ Εικόνα - Тихвинская икона).

Οι εθελοντές (πολιτοφύλακες) της ΛΔ του Ντονέτσκ, πραγματοποίησαν πομπή για την υποδοχή της στην πόλη, όπου θα παραμείνει μερικές ώρες, για να την προσκυνήσουν οι πιστοί σε δημόσιο χώρο και κατόπν θα επιστρέψει στο μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται στην πόλη Τίχβιν της Ρωσίας.


Ο εκπρόσωπος του τάγματος ‘Βοστόκ’ δήλωσε ότι «η εικόνα της Παναγίας της Τιχβίν είναι ο θεματοφύλακας των ανθρώπων της πολιτοφυλακής. Στάλθηκε από τη Ρωσία για επιτρέψει στους πιστούς να προσευχηθούν ενώπιον της για την υγεία των εθελοντών και για την ανάπαυση των ψυχών σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία».

Η εικόνα αυτή συνόδευε τους Ρώσους στρατιώτες στον Πατριωτικό Πόλεμο με τον Ναπολέοντα το 1812 και στη συνέχεια συνόδευε το ‘τάγμα Τιχβίν’ στον πόλεμο της Κριμαίας το 1855-1856.

Επιπλέον, σύμφωνα με το λαϊκό μύθο, η Τιχβίνσκαϊ Εικόνα της Μητέρας του Θεού, βρισκόταν στο αεροπλάνο που πετούσε πάνω από τη Μόσχα, όπως διέταξε ο Στάλιν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν τα ναζιστικά στρατεύματα προσπάθησαν να καταλάβουν τη Μόσχα.

Οι πολιτοφύλακες της ΛΔ του Ντονέτσκ πιστεύουν ότι η Αγιότητά της θα τους βοηθήσει να προστατεύσουν τους ανθρώπους τους από τις επιθέσεις των ουκρανικών ριζοσπαστικών δυνάμεων, γράφει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr