«Η Ρωσία μεταφέρει μονάδες πυροβολικού από Κριμαία στο Ροστόφ»
Σεπτέμβριος 5, 2014.

Κίεβο.

«Στην πολεμική ζώνη στην Ντονμπάς, η πιο τεταμένη κατάσταση είναι στο βόρειο τμήμα της περιοχής Λουγκάνσκ και ιδιαίτερα στο χωριό Στάνιτσα καθώς και νότια του Ντονέτσκ στην περιοχή Νοβοαζόφσκ- Μαριούπολη», αυτό σημειώνει ο εκπρόσωπος του πολιτικο-στρατιωτικού κέντρου των 


ουκρανικών δυνάμεων και υπεύθυνος στις πληροφορίες στρατού, Ντμίτρι Τίμτσουκ, όπως δημοσιεύει, σήμερα,  το ουκρανικό πρακτορείο UNN.

Οι δυνάμεις των ρωσόφιλων-τρομοκρατών (συνεχίζει το ουκρανικό δημοσίευμα) έχουν ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Λουγκάνσκ. Ταυτόχρονα η δράση τους  κοντά στην Μαριούπολη δείχνει ότι ο εχθρός προσπαθεί να προσδιορίσει τη θέση των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή για να εξασφαλίσει περαιτέρω επιθετική δραστηριότητα.

Ο Τίμτσουκ θα σημειώσει στη σελίδα του στο Facebook (σύμφωνα με το Unn):

«Την ίδια στιγμή που ο εχθρός συνεχίζει να κρατά τη συγκέντρωση των μονάδων του, παρατηρείται στρατιωτική κινητικότητα στο βόρειο μέρος της Κριμαίας.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας χθες (4 Σεπτεμβρίου) σηματοδοτήθηκε η ολοκλήρωση του μηχανοκίνητου πεζικού και των μονάδων πυροβολικού της Ρωσίας από την Κριμαία, μέσω του Κέρτς, βορειότερα στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για τη δημιουργία προδικαστικών δεδομένων- συγκέντρωση στρατιωτικού εξοπλισμού στα σύνορα με την Ουκρανία, στην περιοχή Ροστόφ της Ρωσίας», έγραψε το Ντμίτρι Τίμτσουκ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr