Συρία: Οι Τζιχαντιστές ωθούν τους Κούρδους να προσφύγουν στην Τουρκία




Σεπτέμβριος 19, 2014.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ του τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και του κουρδικού τμήματος του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης – PYD, εκατοντάδες Κούρδοι άμαχοι έφθασαν στα τουρκικά σύνορα προκειμένου να καταφύγουν στο τουρκικό έδαφος. 


Υπολογίζεται ότι στα τουρκικά σύνορα έφθασαν περί τους  4.000 Κούρδους της Συρίας για να περάσουν τα σύνορα, στο χωριό Dikmetaş στην περιοχή Suruç.

Εντάσεις ξέσπασαν μεταξύ των προσφύγων και των τουρκικών στρατευμάτων που εμπόδιζαν τους Κούρδους να περάσουν τα σύνορα. Για τη διάλυση των διαμαρτυρομένων προσφύγων οι Τούρκοι έριξαν δακρυγόνα καθώς και πυροβολισμούς στον αέρα.



Τελικά, στις μία το μεσημέρι, δόθηκε εντολή από την Άγκυρα, να περάσουν οι Κούρδοι στο τουρκικό έδαφος, όπως σημειώνει τοπικό δημοσίευμα της Şanlıurfa.

Οι τζιχαντιστές είχαν καταλάβει από χθες 16 χωριά στα οποία κατοικούσε κουρδικός πληθυσμός, ο οποίος αναγκάστηκε να τα εγκαταλείψει.

Οι πρόσφυγες πλημμύρισαν τα σύνορα και προκάλεσαν συμφόρηση στην περιοχή.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ότι η τουρκική βοήθεια στους πρόσφυγες θα συνεχισθεί, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία ή τη γλώσσα των προσφύγων, όπως σημειώνει για την περίσταση αυτή η εφημερίδα Σαμπάχ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι Κούρδοι της Συρίας ζήτησαν βοήθεια από τους Κούρδους του PKK προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους Τζιχαντιστές.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr